Фитипалди: Кими веднага е на ниво, на Шумахер му трябваха 2 г.

"Все едно не си е тръгвал", коментира Лауда

02 Април 2012

Фитипалди: Кими веднага е на ниво, на Шумахер му трябваха 2 г.

Двама световни шампиони и легенди на Формула 1 коментираха начина, по който Кими Райконен направи своето завръщане. Двукратният световен шампион Емерсон Фитипалди и трикратният Ники Лауда са изненадани от бързата адаптация на Ледения към новите болиди и сликовете на Пирели.

Финландецът отсъства две години от Гран при надпреварите, които прекара в Световния рали шампионат (WRC). Въпреки огромната разлика между рали автомобилите и болидите световният шампион от 2007 година записа седмо и пето място за тима на Лотус в първите два старта от сезон 2012.

"Изненадан съм, че Кими успя да се върне на пистата с болид, който е толкова различен от това, което кара за последно през 2009 година. Да не говорим за разликата при поведението с новите за него гуми на Пирели", заяви Фитипалди. "Райконен бе на ниво като за отбора на Лотус още от първия старт, а на Шумахер му трябваха две години, докато успее да извлече максимума от болида на Мерцедес", завърши бразилецът.

"Имам чувството, че Райконен сякаш не си бе тръгнал от Формула 1 преди две години", допълни Ники Лауда. "Седна в болида и започна да работи както през добрите му години, в квалификациите има още какво да подобрява. В състезателно темпо обаче веднага се вижда огромният му опит. Съотборникът му Грожан е много бърз, но вече изостава на 16 точки от Кими само два кръга от началото на сезона", завърши австрийската легенда.

Видео

Анкета