Макларън къса с Хонда?

Алонсо: Имаме само един проблем и той е двигателят

17 Март 2017

Макларън къса с Хонда?
След трагичните предсезонни тестове Макларън признаха, че се оглеждат за заместник на доставчика си на двигатели Хонда. Дори се говори, че тимът от Уокинг се е обърнал към стария си партньор Мерцедес, но нито една от страните не е потвърдила подобно нещо.

Изпълнителният директор на McLaren Technology Group Зак Браун заяви: "Отборът не е изключил възможността да потърси нещо друго". От Мерцедес пък не са коментирали слуховете за евентуално ново партньорство с тима.

От Макларън също не искат да подклаждат спекулациите, но обясняват, че са в "трудна и разочароваща" ситуация: "Работим с Хонда, за да разберем къде точно се крият слабостите и недостатъците. Заедно обмисляме различни варианти".

За последно комбинацията Макларън и Хонда е жънала успехи в края на 80-те и началото на 90-те години на миналия век, но от 2015-а насам агонията не спира. Отборът няма нито една победа от сезон 2012 насам и през последните няколко представянето им се влошава.

Мерцедес, които им доставяха двигатели между 1995 и 2014 година, имат най-силния турбо двигател и благодарение на него и хубавата кола, Люис Хамилтън и бившият му съотборник Нико Розберг спечелиха 51 от общо 59-те състезания през последните три сезона. Миналата година Макларън финишира шести, а през 2015 - девети.

Хонда се надяваха тази година да са по-конкурентни, но ако се съди по резултатите от тестовете, сезон 2017 ще е поредното разочарование за тях.

"Имаме само един проблем и той е двигателят. Нито е мощен, нито е надежден. В момента съм в най-добрата си форма и карам отлично. Чувствам се като най-добрия пилот на пистата. Просто ми трябва двигател, с който да мога да съм бърз, колкото останалите на правите", заяви пилотът на Макларън Фернандо Алонсо.

Състезателният директор Ерик Булие отрича да предстои раздяла с Хонда, но признава, че ако преминат към Мерцедес, победите ще са им в кърпа вързани.

Прочетена 8565

Видео

Анкета