Хонда напълно отдадени на Макларън

"Това не е краткосрочен проект"

17 Март 2017

Хонда напълно отдадени на Макларън
Хонда продължават да са напълно отдадени на бъдещето си с Макларън във Формула 1, независимо от проблемите, които имаха на тестовете, и слуховете, че отборът се е обърнал към Мерцедес за двигатели.

Макларън изживяха осем тежки дни на "Каталуния" по време на зимната подготовка и имаха множество проблеми с двигателя, които не им позволиха да направят нито достатъчно обиколки, нито да запишат прилични резултати. Състезателният директор Ерик Булие призна, че отношенията между двете страни са се обтегнали в Испания и според източници тимът се е обърнал към Мерцедес със запитване за двигатели.

Хонда от своя страна заявиха, че нямат намерение да спират работата си във Формула 1 с тима от Уокинг: "Разбира се, че ситуацията, в която се намираме, не е тази, в която се надявахме да бъдем, връщайки се в спорта, но сме напълно отдадени на бъдещето си тук и на отношенията си с Макларън. Ние вярваме в партньорството си, както и Макларън, и за да продължим напред, е важно да работим като един екип, който да преодолее трудностите. Приоритетът ни е да останем честни и отворени в комуникацията си, продължавайки да укрепваме връзката си, независимо от трудностите, пред които сме изправени. За нас това не е краткосрочен проект", заяви шефът на Хонда Юсуки Хасегава.

"Очевидно, проблемите, които имахме в Барселона, ограничиха времето ни на пистата и напрегнаха предсезонната ни подготовка, но все пак натрупахме огромно количество данни. Отстрани не изглежда така, но всъщност нямаме толкова много проблеми. Още по време на теста взехме мерки за някои неща и доказахме ефективността си на втората сесия. По отношение на представянето наистина има място за подобрение преди Мелбърн. В същото време не спираме развойната си дейност и се опитваме да генерираме повече мощност от двигателя", допълни японецът.

Прочетена 3350

Видео

Анкета