Според Ред Бул от Мерцедес остават фаворити за титлата

"Ние и Ферари сме по-близо до тях и ще е по-интересно"

17 Март 2017

Според Ред Бул от Мерцедес остават фаворити за титлата
Шефът на отбора на Ред Бул Кристиан Хорнер продължава да определя тима на Мерцедес като основния фаворит за спечелване на четвърта поредна световна титла и през 2017. Въпреки големите промени в правилата за аеродинамиката и внедряването на по-широки гуми на Пирели Хорнер е убеден, че ресурсът, с който разполагат в германския отбор, ще им позволи да останат на върха.

Ферари показаха заплашително темпо по време на предсезонната подготовка, но повечето мнения в падока сочат, че пилотите на "Сребърните стрели" са скрили реалното си темпо в осемте тестови дни на пистата "Каталуния" край Барселона.

"Мерцедес спечелиха 51 победи от последните 59 състезания през последните три години. Ние имаме пет, а Ферари едва три, което не е достатъчно да ги притесним и да ги накараме да бъркат. Въпреки широкото мнение промените не са толкова големи, че да ни дадат реален шанс да обърнем шампионата в наша полза", коментира Хорнер.

"Мерцедес разполагат с огромен ресурс и продължават да са основните фаворити за шампионската титла. Имало е години със също толкова важни промени в правилата и големите отбори винаги се адаптират най-бързо. Положително за спорта е, че може би ние и Ферари ще бъдем по-близо до Мерцедес и сезонът няма да е толкова лесно предсказуем още след първите няколко старта", завърши британецът.
Прочетена 3010

Видео

Анкета