Новини

Година

17 Март 2017
Според Ред Бул от Мерцедес остават фаворити за титлата

"Ние и Ферари сме по-близо до тях и ще е по-интересно"


Шефът на отбора на Ред Бул Кристиан Хорнер продължава да определя тима на Мерцедес като основния фаворит за спечелване на четвърта поредна световна титла и през 2017. Въпреки големите промени в правилата за аеродинамиката и внедряването на по-широки гуми на Пирели Хорнер е убеден, че ресурсът, с който разполагат в германския отбор, ще им позволи да останат на върха.

Ферари показаха заплашително темпо по време на предсезонната подготовка, но повечето мнения в падока сочат, че пилотите на "Сребърните стрели" са скрили реалното си темпо в осемте тестови дни на пистата "Каталуния" край Барселона.

"Мерцедес спечелиха 51 победи от последните 59 състезания през последните три години. Ние имаме пет, а Ферари едва три, което не е достатъчно да ги притесним и да ги накараме да бъркат. Въпреки широкото мнение промените не са толкова големи, че да ни дадат реален шанс да обърнем шампионата в наша полза", коментира Хорнер.

"Мерцедес разполагат с огромен ресурс и продължават да са основните фаворити за шампионската титла. Имало е години със също толкова важни промени в правилата и големите отбори винаги се адаптират най-бързо. Положително за спорта е, че може би ние и Ферари ще бъдем по-близо до Мерцедес и сезонът няма да е толкова лесно предсказуем още след първите няколко старта", завърши британецът. Прочетена: 2930

КОМЕНТАРИ