Мерцедес отиват в Австралия с най-новия двигател

Планират ли късен удар Сребърните стрели?

20 Март 2017

Мерцедес отиват в Австралия с най-новия двигател

Мерцедес отиват в Австралия с най-новия двигател въпреки слуховете за притеснения относно надеждността му. Причина за шушуканията бе представянето на отбора в последния предсезонен тест в Барселона, където бяха използвани различни спецификации на задвижващата единица спрямо първия тест.

Източник от високите етажи в Мерцедес нарича тези коментари "глупости" пред Autosport и уточнява, че Мерцедес, Форс Индия и Уилямс ще използват най-новата версия на двигателя такъв, какъвто бе той в болидите на Хамилтън и Ботас в последните тестови дни на "Каталуния".

Сребърните стрели направиха голяма промяна в своята задвижваща единица, а според някои слухове двигателят произвеждал повече от 70 конски сили в дино стенд спрямо миналата година. Изглежда, че Мерцедес биха си позволили да подходят по-експериментално едва в Испания, където е позволено да бъдат тествани различни части и нови компоненти.

Проблемът, за който Мерцедес призна по време на тестовете бе свързан с MGU-K модула, но ръководството заяви, че е намерил решение и това няма да бъде проблем в Австралия. Мерцедес, разбира се, могат да въведат промени в своята система по всяко време от сезона и да изчакат с по-късен удар. 

Прочетена 5842

Видео

Анкета