Хамилтън се надява Били Монгър да се вдъхнови от Занарди

"Случилото се с него ми повлия много"

28 Април 2017

Хамилтън се надява Били Монгър да се вдъхнови от Занарди

Преди старта на Ф1 уикенда в Русия Люис Хамилтън отново каза няколко думи за наскоро пострадалия си сънародник Били Монгър. Трикратният световен шампион сподели, че случилото се с британския тинейджър, който катастрофира тежко и в резултат изгуби долната част от краката си, го е засегнало много и се надява Били да се вдъхнови от Алекс Занарди.

По време на Гран При на Русия някои пилоти и отбори ще са със стикери "Billy Whizz" по колите и каските си в подкрепа на пострадалия 17-годишен пилот.

"Мисля, че инцидентът с Били ми повлия най-много. Да видиш едно дете... Аз съм бил в такава позиция - да се бориш да стигнеш до Ф1. Той се справяше добре и стана тази ужасяваща катастрофа. Такива неща те карат да се замислиш. Веднага се сещам за Занарди и вярвам или се надявам, че Били ще може да направи нещо подобно", сподели Люис.

Бившият Ф1 пилот Алекс Занарди също изгуби краката си след катастрофа в Германия през 2001-ва. Година и половина след инцидента италианецът вече се състезаваше отново. Днес той има три параолимпийски златни медала и е истинско вдъхновение за много хора по света.

Прочетена 1225

Видео

Анкета