Фетел: Не трябва да си губим инерцията

"Все още не мога да мисля за титлата"

07 Юни 2017

Фетел: Не трябва да си губим инерцията
Себастиан Фетел заяви, че Ферари не трябва да губят инерцията, която са набрали от старта на сезона досега, и да се разсейват с мисли за титлата, защото пътят до нея ще е дълъг.

В Монако германският пилот записа третата си победа този сезон, повеждайки пред съотборника си Кими Райконен. Това бе и първото състезание, в което двамата пилоти на Скудерия финишират на първа и втора позиция. В класирането при пилотите Фетел води доста уверено пред Хамилтън и шансовете му за победа са големи, но четирикратният световен шампион обясни, че не мисли за това:

"До финала остава още много, така че не се тревожа с мисли по въпроса. По-важното беше, че се качихме на подиума и видяхме отбора отгоре. Това беше само малка част от хората, повечето са във фабриката в Маранело. Миналата година заедно преминахме през доста тежки моменти и сега всичко изглежда наопаки, но отборът е същият, хората са същите. Предполагам, че в тези малки моменти просто осъзнаваш, че си част от специална група от хора. Ако нещата продължат да вървят така добре, работим заедно и не губим инерцията в следващите няколко състезания, ще се получи", заяви германският пилот.

Прочетена 3704

Видео

Анкета