Новини

Година

07 Юни 2017
Фетел: Не трябва да си губим инерцията

"Все още не мога да мисля за титлата"


Себастиан Фетел заяви, че Ферари не трябва да губят инерцията, която са набрали от старта на сезона досега, и да се разсейват с мисли за титлата, защото пътят до нея ще е дълъг.

В Монако германският пилот записа третата си победа този сезон, повеждайки пред съотборника си Кими Райконен. Това бе и първото състезание, в което двамата пилоти на Скудерия финишират на първа и втора позиция. В класирането при пилотите Фетел води доста уверено пред Хамилтън и шансовете му за победа са големи, но четирикратният световен шампион обясни, че не мисли за това:

"До финала остава още много, така че не се тревожа с мисли по въпроса. По-важното беше, че се качихме на подиума и видяхме отбора отгоре. Това беше само малка част от хората, повечето са във фабриката в Маранело. Миналата година заедно преминахме през доста тежки моменти и сега всичко изглежда наопаки, но отборът е същият, хората са същите. Предполагам, че в тези малки моменти просто осъзнаваш, че си част от специална група от хора. Ако нещата продължат да вървят така добре, работим заедно и не губим инерцията в следващите няколко състезания, ще се получи", заяви германският пилот.

Прочетена: 3598

КОМЕНТАРИ