Макларън имат "сериозни опасения" за Хонда

Японците не са готови с подобренията за двигателя

08 Юни 2017

Макларън имат
Изпълнителният директор на Макларън Зак Браун заяви, че има "сериозни опасения" за Хонда и бъдещето им във Формула 1, след като японският производител не успя да осигури на клиента си дългоочаквания и обещан ъпгрейд за двигателя за предстоящия кръг от календара - Гран При на Канада.

В този трети сезон от партньорството между тима от Уокинг и Хонда, резултатите продължават да са разочароващи. Макларън са последни при конструкторите и нямат нито една записана точка тази година. В интервю Браун разкри, че отборът не може да чака повече:

"Ръководството вече ни е дало заповеди. Надяваме се, че няма да продължим в същия дук следващата година. Не искам да обяснявам какви са опциите ни. Предпочитаме да победим в шампионата с Хонда, но в някакъв момент трябва да се реши дали това изобщо е постижимо. Имаме сериозни опасения, че не е. Липсващи ъпгрейди или такива, които не се представят на обещаното ниво, са все неща, които можеш да търпиш до определено момент. Много сме близо до границите на търпението си. Досега нещата не се получават. Една година във Формула 1 е вечност. Три години се равняват на десетилетие. Не може да продължаваме така завинаги".

Прочетена 4069

Видео

Анкета