Макларън имат резервен план за 2018

"Имаме много приятели в питлейна"

10 Юни 2017

Макларън имат резервен план за 2018
Изпълнителният директор на Макларън Зак Браун заяви, че отборът има резервен план за 2018 година и знае какво да прави, ако проблемите с Хонда продължат. Браун казва това, след като преди два дни нападна публично японския си доставчик на двигатели и го предупреди, че отборът няма да изтърпи още един сезон на провал.

Говори се, че догодина Макларън могат да преминат към двигатели Мерцедес или Рено и в Канада Браун заяви, че решението ще трябва да дойде съвсем скоро: "Вече работим по болида за сезон 2018 и след малко ще е готов. Затова всички решения, свързани с него, трябва да се вземат до лятната почивка. Съставили сме план Б, и план В. Имаме приятели из питлейна, с които пием кафе и си говорим за различни неща, така че не се притесняваме".

"Сегашният план е в колата ни да има двигател Хонда, но някои неща трябва да се случат, за да можем да изпитваме увереност, че догодина ще сме в челото на колоната. Работим усилено по въпроса. Трябва да станем конкурентни или поне да даваме постоянни признаци, че това ще се случи. Не говоря за конкретна позиция на старта, но в момента просто не се представяме добре, не финишираме, а на моменти дори не стартираме. Това не може да продължава", допълни Браун.

Прочетена 4113

Видео

Анкета