Хамилтън има скоростта, но не и безпощадността на Сена

Пади Лоу разказва за работата си с двамата шампиони

14 Юни 2017

Хамилтън има скоростта, но не и безпощадността на Сена

Трикратният световен шампион Люис Хамилтън има скоростта и вроден талант точно както идолът му във Формула 1 Аертон Сена. Британецът обаче не притежава друга отличителна черта на легендарния бразилец - безпощадността на пистата. Това мнение изрази техническият директор и акционер в отбора на Уилямс Пади Лоу.

Британецът е работил със Сена в Уилямс и с Люис Хамилтън първо при спечелването на първата титла в кариерата му с Макларън и при следващите две с тима на Мерцедес.

"Сена и Хамилтън са от онези броящи се на пръстите на едната ръка пилоти, които могат да изкарат шокиращо бърза обиколка от ръкава си точно когато най-малко го очакваш. Люис показа как се прави за последно миналия уикенд в Монреал. Мерцедес са нямали това време нито в симулациите на обиколките, нито в събраните от статистиката най-добри секторни времена. Те го познават от години, но съм сигурен, че са се питали: откъде по дяволите дойде това време?", коментира Пади Лоу.

"Работил съм и с Аертон и мога да кажа, че Люис има същия вроден талант и неподправена чиста скорост. Той обаче не разполага с безпощадността на Сена на пистата. Това е нормално, защото не съм виждал никой друг да се доближи до начина, по който великият бразилец си разчистваше сметките на пистата", завърши британецът.

Прочетена 3597

Видео

Анкета