Форс Индия обмислят да си сменят името

Нямат достатъчно индийски спонсори

15 Юни 2017

Форс Индия обмислят да си сменят името
Собственикът на Форс Индия Виджай Маля обмисля да смени името на отбора си, за да привлече повече спонсори. Маля купи тима през 2008 година и го прекръсти от Джордан с надеждата така да дойдат повече индийски спонсори и пилоти.

През последните сезони екипът, базиран в Силвърстоун, определено напредва и миналата година финишира четвърти при конструкторите. Тази година двамата пилоти Естебан Окон и Серхио Перес също се представят силно с розовите си болиди, което кара Маля да се замисли дали не е време за ново име.

"В момента в отбора се водят дискусии, че може би трябва да сменим името си с някакво с по-международно звучене. Представяме се много по-добре напоследък, привличаме все повече спонсори, но за съжаление не от Индия. Някои са на мнение, че с името Форс Индия се ограничаваме психологически. Обсъждаме въпроса със съдружниците, но решението ще е много сериозно и не трябва да се взима с лека ръка", заяви Маля

"Трябва да видим как ще се развият нещата във Формула 1 с новите собственици Liberty Media. Ако решат да следват NFL модела, тогава името ще стане по-важно. Но е възможно нещата да си продължат, както досега. Има много проблеми, които трябва да се вземат под внимание", допълни собственикът.

Не за първи път Форс Индия споделят, че мислят да си сменят името. През 2016 година бяха близо до сделка с Aston Martin, но така и не се стигна до споразумение. Маля разкри, че сега имат предложение от спонсор, но без да дава подробности кой е. Освен това подчерта, че смяната не би имала "абсолютно нищо общо" с проблемите със закона, които Маля има в момента. Властите в Индия го гонят за около £900 милиона заради фалита на един от бизнесите му - Kingfisher Airlines през 2013 година. През април миналата година отнеха дипломатическия паспорт на Маля и издадоха заповед за ареста му и оттогава бизнесменът живее във Великобритания.

"Факт е, че от няколко години с Индия не сме най-добрите партньори. Това не е нещо ново, но смяната на името няма абсолютно нищо общо. Свързана е единствено със сегашните ни спонсори и с едно предложение, което получихме", заяви Маля.

Прочетена 3230

Видео

Анкета