Новини

Година

15 Юни 2017
Ред Бул търсят начин за увеличаване на мощността без помощта на Рено

"Успяваме да го направим с помощта на новия доставчик на гориво"


В отбора на Ред Бул не са изненадани от отказа на Рено да направят подобрения по двигателите, които доставят на тима до края на 2017 година. Шефът на отбора Кристиан Хорнер призна, че инженерите на Ред Бул не са се отказали да търсят повече мощност от задвижващите си единици. Австрийският тим се намира на трета позиция в класирането при конструкторите на 110 точки зад лидерите от Мерцедес и на 102 точки от вторите Ферари.

Доставчикът на гориво от тази година ExxonMobil, който замени Total,  работи усилено с отбора и постоянно подобрява горивата си. Това позволява на инженерите по двигателите да изстискват малко повече мощност с все по-агресивни настройки на горивните и запалителните карти за всяко следващо състезание.

"Вижте, това си е решение на Рено и ние не можем да направим нищо по този въпрос. Тази година работим много добре с новия доставчик на гориво ExxonMobil. По този начин успяхме да увеличим ефективно мощността на двигателите ни, запазвайки същия разход", коментира въпроса Кристиан Хорнер.

Прочетена: 3494

КОМЕНТАРИ