Infiniti с вдъхновен от Ф1 концепт за Concours d’Elegance

Името му остава мистерия

11 Август 2017

Infiniti с вдъхновен от Ф1 концепт за Concours d’Elegance

Винтидж манията далеч не е умряла. Луксозното подразделение на японския Nissan - Infiniti се вдъхнови от 50-те години на Формула 1 и въпреки че няма почти никакъв допир до моторспорта си зададе въпроса "Защо не?".

Infiniti ще се присъедини към Mercedes и BMW и ще свали покривалото на нов концептуален модел по време на тазгодишното издание на Concours d'Elegance на Пебъл Бийч на 20 - 21 август.

Като бранд Infiniti съществува от 1989-а, когато се превръща в конкурент на притежавания от Toyota - Lexus и притежавания от Honda - Acura. Единствената връзка на Infiniti с Формула 1 е партньорството им с Ред Бул от 2011-а до 2015-а, но компанията обещава, че концептът е събрал в себе си много старо наследство, вдъхновено от най-забележителните години в историята на Формула 1.

Въпреки натоварения от историческа гледна точка автомобил, Infiniti са помислили и за бъдещето. Под кожата на едноместния автомобил компанията се придържа към новата изцяло електрическа политика. Водещият кадър пък е единственият снимков материал, който предостави Infiniti, като дори името остава мистерия.

Снимка: Infiniti Facebook

Видео

Анкета