Новини

Година

30 Август 2017
Лауда: Хамилтън се бори за титлата, не Ботас

"Това подаряване на точки трябва да приключи"


След Гран При на Белгия Ники Лауда заяви, че Валтери Ботас трябва да започне да изпълнява ролята на втори пилот и да помага повече на съотборника си Люис Хамилтън в битката му за световната титла. Според Лауда новодошлият финландски пилот в отбора трябва да се откаже от идеята, че тази година може да се бори в шампионата и вместо това да съсредоточи усилията си в помощ на Люис.

В момента Хамилтън е втори в класирането при пилотите и изостава със седем точки от лидера Себастиан Фетел. Ботас е трети, но на 34 точки от съотборника си. В Белгия миналата седмица Валтери не се качи на подиума и финишира пети - представяне, от което Лауда определено не е доволен.

"Това подаряване на точки трябва да спре веднага", заяви Лауда по отношение на случилото се в Унгария, когато Хамилтън върна позицията на Ботас и финишира зад него. "Аз станах шампион с половин точка, така че осъзнавам колко е важна всяка една на финала".

"Знам точно какво трябва да се направи. Ботас нямаше силен уикенд на "Спа", така че вече е ясно, че Люис има по-голям шанс в шампионата, и ако той не беше подарил тези три точки в Будапеща, сега щеше да е само на четири от Фетел", категоричен е Лауда.

Прочетена: 5184

КОМЕНТАРИ