Катастрофа за Фетел метри след финала (Видео)

Възможни са наказания

01 Октомври 2017

Катастрофа за Фетел метри след финала (Видео)
След 16 спечелени позиции, множество атаки и маневри в 56-те обиколки от състезанието за Гран При на Малайзия Себастиан Фетел се опази успешно от инциденти, но метри след финала пилотът на Ферари се появи на екрана с откъснато задно ляво колело, което след удара се беше качило върху задното крило.

Оказа се, че на път към питлейна четирикратният световен шампион е бил ударен от Ланс Строл с Уилямс. Без нито един тях да се е движел със състезателна скорост, без да е имало битка за позиция, без какъвто и да е смисъл. Себастиан спря на пистата, излезе от колата си, откачи волана и се качи върху Паскал Веерлайн със Заубер, който спря да го вземе.

Това бе последната капка в пълната с лош късмет чаша на Ферари, които този уикенд трябваше да оцелеят под огромното напрежение от повредения двигател на Фетел в третата тренировка, спешната му смяна и последвалият провал в квалификацията за Себастиан, който не записа нито една обиколка за време. Днес пък Кими Райконен трябваше да е втори на решетката, но Скудерия избутаха болида му обратно в гаража и той не стартира.

Дали няма да се наложи Ферари да сменят скоростната кутия в следствие от удара и дали стюардите, които разследват инцидента заради решението на Себастиан да откачи волана си от кокпита, няма да решат да го накажат, предстои да разберем.

Прочетена 9477

Видео

Анкета