Алонсо: Състезанието в Япония е важно за Макларън

"Надявам се тук късметът ми да се обърне"

04 Октомври 2017

Алонсо: Състезанието в Япония е важно за Макларън
Предстоящото състезание за Гран При на Япония е почти домашно за Макларън заради Хонда и отборът е наясно, че ще е добре да се постарае повече на "Сузука" за феновете. В интервю Фернандо Алонсо заяви, че се надява късметът да се върне при него и с него да може да покаже колко по-бърза е станала колата им.

"Пистата "Сузука" определено е една от любимите ми в календара, а и не само на мен. Всяка година нямам търпение да стане време за Япония. Това състезание е важно за нас заради връзките ни със страната, а и за мен мястото е специално. Винаги съм намирал японската култура за смайваща и подкрепата от местните фенове е най-откачената и вълнуваща от целия сезон", заяви Алонсо.

"Напоследък имах няколко трудни състезания, така че нямам търпение да се върна на пистата и с инженерите да обърнем съдбата на наша страна. Усещам, че колата ни има необходимото темпо, а и Стофъл показа на какво сме способни, но лошият късмет и затрудненията в трафика не ни позволиха да запишем точките, на които се надявах. И двамата ще натиснем в Япония заради отбора, партньорите ни и за феновете. Наистина се надявам напредъкът, който сме извършили с колата, най-после да си проличи", допълни испанецът.

Прочетена 2331

Видео

Анкета