Доскорошен шеф на ФИА става изпълнителен директор на Рено

Съперниците не са особено доволни

06 Октомври 2017

Доскорошен шеф на ФИА става изпълнителен директор на Рено

Рено назначи за нов изпълнителен директор Марсин Будковски, доскоро заемал позицията технически шеф на Международната автомобилна федерация (ФИА).

В специално изявление, отборът казва, че 40-годишният поляк ще наблюдава изработката на всички шасита и останалите производствени дейности. Официално назначението и представянето му ще бъде в неделя, часове преди началото на Гран При на Япония. Този ход вероятно ще разгневи доста от съперниците на Рено в шампионата, тъй като в ролята си на технически директор на ФИА Будковски е имал достъп до голяма част от поверителната информация на останалите тимове.

Именно поради тази причина от отбора са склонни да отложат реалното му встъпване в длъжност. Будковские в тримесечно предизвестие от началото на септември.

"Това не е най-добрата ситуация за нас специално, тъй като Марсин е много способен човек и беше на привилегирована позиция във ФИА", заяви босът на Ред Бул Кристиан Хорнер. "В последните три години всеки отбор ходеше при него и го питаше за какво ли не. Той е запознат с много тънкости от самия спорт, знае неща от кухнята на отборите. Трите месеца предизвестие са кратък период".

Прочетена 1896

Видео

Анкета