Ботас: Не ми стигнаха обиколките

Валтери се бори за второто място в шампионата

08 Октомври 2017

Ботас: Не ми стигнаха обиколките
Валтери Ботас не можа да настигне Даниел Рикардо в днешното състезание за Гран При на Япония и да застане до съотборника си Люис Хамилтън на подиума. Финландецът финишира четвърти на около секунда от Рикардо и в интервю обясни, че ако състезанието е било малко по-дълго, е щял да догони пилота на Ред Бул.

Ботас стартира от шеста позиция заради наказанието, което търпеше за смяна на скоростна кутия, и Мерцедес предпочетоха да го сложат на гуми софт, за да направи по-дълъг първи стинт. След това премина към суперсофт и беше близо до Рикардо, но накрая състезателната дистанция се оказа къса:

"Мисля, че стратегията ни беше добра, защото ми даде възможности в края на състезанието. Жалко, че нещата не се развиха според очакванията ни. Нямаше как да минем Ред Бул, не ми стигнаха обиколките", обясни Валтери.

След днешния резултат Валтери е само на 13 точки от Себастиан Фетел в класирането при пилотите, и ако Ферари продължат да провалят пилота си, нищо чудно Ботас да му отнеме втората позиция.

"Второто място не е никак лоша цел. Не е като се бориш за първото, но ще направя всичко възможно да стана втори", заяви финландецът.

Прочетена 1769

Видео

Анкета