Новини

Година

10 Октомври 2017
Райконен: Проблемите на Ферари са странни

"В събота колите са добре, в неделя се развалят"


Кими Райконен заяви, че проблемите, които Ферари имат напоследък, са "леко странни". Само за няколко кръга Скудерия пропиляха напредъка, който бяха изградили от началото на сезона, и сега почти нямат шанс и в двата шампионата.

Съотборникът му Себастиан Фетел беше истински претендент за титлата, но след състезанието за Гран При на Япония, в което отпадна заради проблем със запалителна свещ, вече не може да има големи надежди, че ще победи Люис Хамилтън. Преди това в Малайзия Фетел получи повреда в двигателя и провалът започна още в квалификацията, когато не записа нито една обиколка. В неделя пък лошият късмет се пренесе върху Райконен, който не можа да стартира.

След всичко Хамилтън увеличи преднината си пред Фетел и сега е в размер на 59 точки, а до финала остават само още 4 състезания, което означава общо 100 точки за печелене. При конструкторите изоставането на Ферари от Мерцедес е 145 точки, а Ред Бул са опасно близо.

"Когато има технически проблеми положението не е идеално за никого. Малко е странно, защото в съботите колите си работят добре, като изключим станалото в Малайзия със Себ. На следващия ден започваме да откриваме проблеми. Все неочаквани работи, идващи от нищото. Трябва да видим защо се случват, защото когато се появят, сме безпомощни. Не е приятно, имаме доста добра скорост, когато всичко е нормално, но от това няма полза, защото после не финишираме в състезанието", заяви Кими.

Прочетена: 4231

КОМЕНТАРИ