Победител от 24-те часа на Льо Ман 2017 се готви за поява във Ф1

Торо Росо и Ред Бул търсят заместник на Гасли

13 Октомври 2017

Победител от 24-те часа на Льо Ман 2017 се готви за поява във Ф1

Победителят от тазгодишното издание на "24-те часа на Льо Ман" Брендън Хартли е най-вероятният избор за заместник на Пиер Гасли за предстоящата Гран При на САЩ следващата седмица. Гасли, който миналата седмица влезе в болида на Даниил Квят, ще се състезава в Супер Формула в Япония същия уикенд, тъй като това е последният кръг на шампионата, а 21-годишният пилот има реални шансове за титла.

Според Autosport за негов потенциален заместник е обсъждан и Себастиен Буеми, който към момента е План Б. Шефът на тима Франц Тост пък иска да използва възможността на "Остин" да прецени способностите на нов пилот в търсене на подходяща състезателна двойка за следващия сезон. Настоящият пилот Карлос Сайнц-младши ще премине в Рено от 2018-а, а съотборникът му Даниил Квят показва доста незадоволителни за отбора резултати.

Гасли е фаворит за едно от двете свободни места догодина, тъй като впечатли с представянето си в Малайзия и Япония, но Тост и Ред Бул не са толкова сигурни за мястото във втория си болид.

Хартли, който вероятно ще кара в САЩ, бе официален резервен пилот на Ред Бул през 2009-а и 2010-а и записа един тест за Ред Бул през 2008-ма и два за Торо Росо през 2009-а. Той също така взе участие в теста за млади пилоти на "Маникур" през 2012-а с Мерцедес. Той отговаря на изискванията за пилот на Формула 1 според правилника, но към момента има договор с Porsche в световните серии по издръжливост, където този уикенд може да стане шампион на "Фуджи". Също така според моторспорт медиите се смята, че тимът Chip Ganassi вече му е предложил състезателно място в Индикар за 2018-а.

Прочетена 4421

Видео

Анкета