Фетел нарече Кими "любимия си съотборник"

"Разбирах се и с Рикардо"

16 Октомври 2017

Фетел нарече Кими
Себастиан Фетел нарече Кими Райконен "любимия си съотборник", защото е прям и стои в страни от политиката в отбора. Фетел и Кими са в един екип от 2015 година насам и са развили добри отношения както на пистата, така и извън нея, а това определено е рядкост във Формула 1, пък и в моторните спортове като цяло.

"Ти не решаваш кой да ти е съотборник, пък и това не би трябвало да е твоя работа. Но винаги е по-лесно, когато си с човек, когото се уважаваш. Понякога хората правят нещата по-сложни, отколкото са, особено във Ф1. Затова е хубаво, когато работиш с някой, който не се занимава с политика и всичко помежду ви е ясно. В това отношение Кими е най-добрият съотборник, който съм имал досега. Много е прям. Разбирах се и с Даниел Рикардо", заяви Фетел и спомена и бившия си колега Марк Уебър.

Уебър и Фетел бяха заедно в Ред Бул и отношенията им определено не бяха за пример: "С Марк на моменти сме имали своите разногласия, но трябва да се признае, че бяхме от различни поколения. От самото начало не бяхме близки".

Прочетена 2796

Видео

Анкета