Райконен: Не се притеснявах особено от Хамилтън

"Бях близо до Себастиан и Валтери"

12 Ноември 2017

Райконен: Не се притеснявах особено от Хамилтън
Кими Райконен заяви, че не се е притеснявал от Люис Хамилтън в последния етап от днешното състезание за Гран При на Мексико макар пилотът на Мерцедес да бе много близо до него. Райконен успя да задържи четирикратния световен шампион зад себе си и да заеме последното място на подиума, заставайки до Ботас и Фетел, но призна, че се е надявал да ги изпревари.

Пилотът на Ферари беше трети на стартовата решетка, а Хамилтън потегли от питлейна заради катастрофата, която претърпя във вчерашната квалификация. Така двамата започнаха от много различни позиции, но целта им беше еднаква - място на подиума.

В последните четири обиколки Хамилтън беше в DRS зоната на Райконен и имаше шанс при първи завой, но блокира колелата си. След това направи още няколко опита, но Кими не се даде: "Имах проблеми с баланса в първия стинт, но постепенно положението се подобри и с втория комплект гуми колата се държа много добре. Можех да настигна Фетел и Ботас, но тук изпреварванията са просто невъзможни, когато разликата в скоростта между колите е малка. Люис се доближи до мен, но не се притеснявах особено".

Прочетена 2890

Видео

Анкета