Ново въоръжено нападение над служители от Ф1 в Бразилия за 48 часа

Тъжно е, когато престъпността се надвеси над спорта

13 Ноември 2017

Ново въоръжено нападение над служители от Ф1 в Бразилия за 48 часа

След нападението над служители от Ф1 отбора на Мерцедес в Бразилия последва още един акт на насилие към падока на шампионата. След финала на вчерашната Гран При, по-малко от 48 часа след първото нападение, което придоби широк отзвук, служители от Пирели бяха обградени от нова престъпна група на метри от пистата "Интерлагос".

Организаторите на Гран При на Бразилия повдигнаха много въпроси около сигурността на и около пистата, която е известно, че се намира в един от най-опасните квартали на Сао Пауло.

Късно снощи нападателите са обградили екипа на официалния доставчик на гуми Пирели на метри от пистата и са се опитали да ги ограбят, като за щастие бързата реакция на представителите на Ф1 ги е спасила.

Освен случая с Мерцедес, който нашумя най-много през последните дни, служители от Уилямс и Заубер също са станали жертва на обирджии.

Тази седмица Макларън пък са планирали тест с гумите на Пирели на "Интерлагос", като в момента се обсъждат и възможностите за по-засилени мерки за сигурност. Ако полицията не предостави подобна възможност, е има вероятност тестът да бъде отменен.

 

Прочетена 1814

Видео

Анкета