Жан Тод: Михаел Шумахер все още се бори

Семейството продължава да мълчи за състоянието на шампиона

06 Декември 2017

Жан Тод: Михаел Шумахер все още се бори
Президентът на ФИА Жан Тод заяви, че Михаел Шумахер все още се бори, но уважавайки желанието на семейството на пилота да не се говори за здравословното му състояние, не спомена дали се подобрява.

Поводът за изказването на Тод бе откриването на новата Зала на славата към ФИА в Париж, в която Шумахер е бил въведен наред с други световни шампиони и личности.

На събитието не са присъствали представители на семейство Шумахер, а само мениджърът на шампиона - Сабине Кем. След церемонията Тод е коментирал: "Михаел ни липсва. Той все още се бори. Радвам се, че Сабине е тук и се грижи за семейния бизнес. Исках Мик да дойде тази вечер, но той прави тестове в Испания, а Корина е в Щатите. Но битката продължава. Михаел е много специален човек, особено в света на моторспорта. За мен е и приятел".

Кем допълни: "Всички знаем, че Михаел трябва да е тук и съм сигурна, че с удоволствие щеше да присъства. Винаги е изпитвал огромно уважение към всички в тук и щеше да е поласкан. Това, което направи Михаел толкова успешен и специален, е любовта му към спорта. Тя го свързва и с всички присъстващи".

Прочетена 2081

Видео

Анкета