Шефът на Торо Росо: Квят заслужава още един шанс

"Много е бърз"

12 Декември 2017

Шефът на Торо Росо: Квят заслужава още един шанс
Шефът на Торо Росо Франц Тост заяви, че според него руският пилот Даниил Квят заслужава още един шанс във Формула 1. Миналата година Квят изгуби мястото си в Ред Бул от Макс Верстапен и бе върнат в Торо Росо, но постепенно и младежкият тим започна да го отхвърля и в крайна сметка за 23-годишния Даниил не остана кола на стартовата решетка за следващия сезон.

Според слуховете Квят в момента е един от кандидатите за място в Уилямс, но и в това няма нищо сигурно. Тост е на мнение, че руснакът заслужава да е в шампионата, защото има необходимия талант.

"Все още съм убеден, че Даниил притежава вродена скорост. На моменти беше по-бърз и от Даниел Рикардо, но някак си миналата и тази година не можа да покаже на какво е способен. Замеси се в доста инциденти, но в негова защита трябва да кажа, че имаше и проблеми с надеждността, които също не помогнаха на увереността му. Фактът, че се оказа жертва в множество катастрофи, ни попречи да видим възможностите му. Мисля, че има нужда от кратка почивка - време, в което да се организира. Може би след това ще го видим на обичайното му ниво с друг отбор. Наистина се надявам да получи още един шанс, защото заслужава да е във Формула 1", смята Тост.

Прочетена 1667

Видео

Анкета