Макларън ще изглеждат най-променени на старта на сезон 2018 във Ф1

Зак Браун иска отбора отново да започне да се откроява от останалите

09 Януари 2018

Макларън ще изглеждат най-променени на старта на сезон 2018 във Ф1

Шефът на Макларън Ф1 Зак Браун твърди, че отборът ще претърпи най-голяма промяна от всички останали на стартовата решетка във Формула 1 за 2018. За миналата година тимът се беше насочил към черния цвят с оранжеви и бели елементи, като целта беше да има опресняване след напускането на бившия шеф Рон Денис. Визията, обаче, не отговаряше на представянето, така че след разтрогването на отношенията с Хонда, Макларън искат нова промяна, която този път наистина да онагледи началото на нова ера.

"Колата няма да изглежда като миналогодишната" разкри Браун пред Аутоспорт. "Цялата ни марка, визията на Макларън ще се изкачи едно ниво нагоре, и това ще бъде много вълнуващо."

Той допълни още, че вече са ясни очакванията за това как ще изглеждат конкурентните отбори, и се надява хората до оценят огромната разлика с Макларън. Браун каза, че в последните години тимът е престанал да бъде лидер и някак си са се слели с останалите. "Ние имаме нужда да излезем в Австралия и всички да кажат "Видяхте ли какво са направили Макларън?"

На въпроса дали ще се върнат към оранжевото тип "папая", което се асоциира с ранните години от тяхната история, Браун отговори: "Ще има препратка към миналото, но още не сме уточнили цветовете, защото това до голяма степен зависи от спонсорите." Той призна, че за 2018 тимът е подписал с трима нови спонсори.

Прочетена 2653

Видео

Анкета