Нови индикации за Гран При на Холандия във Формула 1

Либърти са запазили марката

12 Февруари 2018

Нови индикации за Гран При на Холандия във Формула 1

Собствениците на Формула 1 Либърти Медиа са подали документи за запазване на търговската марка "Гран При на Холандия". Заявлението, което е внесено на 30 януари, е за пълните права върху името, отразяването, услугите, както и за всякакви стоки. Това е знак, че евентуално състезание в родината на Макс Верстапен изглежда още по-вероятно.

Обсъжданите възможности са две: Зандвоорт, където допреди 30 години са се провеждали състезания от календара на Ф1, както и Асен – домакин на състезания за мотори. За момента везните клонят повече към Асен, особено след като Чарли Уайтинг посети пистата на място и се изказа положително. Той направи препоръки за промени по трасето и съоръженията, така че пистата да успее да вземе лиценз първа категория , необходим за Формула 1.

Която и от двете писти да бъде избрана за домакин, Холандия със сигурност присъства в плановете на Либърти за разширяване на календара до 25 състезания годишно. Шон Братчес беше споменал дори за улични състезания в Амстердам или Ротердам.

Миналата година Макс Верстапен неофициално подобри рекорда за обиколка на пистата край Зандвоорт зад волана на болида на Ред Бул от 2012.

Прочетена 905

Видео

Анкета