Плановете за новата ера във Формула 1 се разкриват в Бахрейн

Ръководството е готово с всички детайли

27 Март 2018

Плановете за новата ера във Формула 1 се разкриват в Бахрейн
Шефовете на отборите във Фромула 1 ще разберат всички детайли около проекта за бъдещето на шампионата отвъд 2020 година след две седмици в Бахрейн. Освен тях на срещата, организирана от Liberty Media, ще присъстват и производители на двигатели с интерес към присъединяване през сезон 2021. Очаква се основните и най-важни нововъведения да бъдат ограниченията на отборите в разходите по задвижващите единици. Също така се очакват повече стандартизирани части и по-малко поле за развитие с цел налагане на повече равенство между отборите.

Първоначалните идеи не се приеха добре от двата водещи тима – Мерцедес и Ферари. Версията, която ще бъде представена в Бахрейн обаче, ще бъде доста по-изчистена и готова за гласуване. Има вероятност освен от техническа гледна точка, отборите да бъдат запознати и с макретинговата стратегия на ръководството след 2020 година.

Шефът на Ред Бул Кристиан Хорнер и този на Макларън Ерик Булие вече изразиха мнението си, че е важно каквито и да бъдат плановете за развитието на Формула 1, те да се представят колкото е възможно по-рано. Бившият Ф1 пилот и настоящ коментатор на стартовете от Формула 1 Мартин Бръндъл смята, че легендарният автомобилен шампионат навлиза в едни от най-важните си 6 месеца в своята история.

Прочетена 12332

Видео

Анкета