Хаас: Болидът ни не е миналогодишното Ферари

Гюнтер Щайнер отговори на нападките от Макларън и Форс Индия

31 Март 2018

Хаас: Болидът ни не е миналогодишното Ферари
От отбора на Хаас продължават да отхвърлят нападките от съперниците им, според които американският отбор се състезава през тази година с болида на Ферари от миналия сезон. Това е забранено от правилника на ФИА и според боса на Хаас Гюнтер Щайнер новият VF-18 отговаря на всички изисквания. Щайнер припомни, че колата им е преминала всички инспекции на ФИА преди началото на шампионата, което изключва твърденията на отбори като Макларън и Форс Индия за "съмнително близък дизайн" с миналогодишната машина на Ферари.

 От Скудерия официално доставят на Хаас "само" задвижващите единици с хибридната и охладителната система, трансмисията, предно и задно окачване и хидравличните системи. Кокпитът е дело на Далара. За да отговори на изискванията, екипът на Хаас създава сам целия аеродинамичен пакет на VF-18.

"Всеки има право на свое собствено мнение. Някои шефове на отбори във Формула 1 обаче изразяват мнение, което не е базирано на факти. Те нямат никаква стойност за мен и дори нямам намерение да им отговарям конкретно. Всеки един член на Хаас може да се чувства горд от свършеното от края на миналия сезон, през цялата зимна пауза до днес. Никой няма право да им отнема това"

"Работата ни продължава, докато в момента говоря с вас. Ще докажем, че можем да защитим името си във Формула 1. Трябва ни време, но който има вяра в нас, ще види, че не говорим празни приказки и не си правим евтина реклама, а работим здраво. Гордея се с всички и ако пилотите ни имаха шанса да финишират в Австралия, щяхме да затворим доста усти. Надявам се да го направим още в Бахрейн", завърши той.
Прочетена 10092

Видео

Анкета